FAQ

Komt er ook een HELE SLOWTriatlon?  

Bij voldoende interesse wordt in 2021 de 1e hele Nederlandse SLOWTriatlon georganiseerd, een evenement dat vijf dagen zal vergen: een dag zwemmen (3,8 km), twee dagen fietsen (180 km) en twee dagen lopen (42,195 km).

Waarom alleen een Achtste en een Vierde triatlon? En geen hele?

We beginnen net. We willen eerst voldoende ervaring opdoen en dan pas opschalen. Ons doel is elk seizoen minstens een paar keer een Achtste en een Vierde triatlon en eenmaal per jaar een hele. 

Heb ik als vroege inschrijver voorrang? 

Ja, wie het eerst komt, het eerst maalt. Vol=Vol.

Kan ik meerdere personen inschrijven?              

Ja, er kunnen tien deelnemers tegelijk worden ingeschreven.

Wat is de minimale leeftijd voor deelname?     

18 jaar; maar dat regelt zich vanzelf want de jonkies zitten allemaal op school, als het goed is.

Wanneer ontvang ik de routebeschrijving en het startbewijs? 

Je ontvangt tijdig informatie over de route. Een routebeschrijving om uit te printen met knooppunten en GPX-bestanden voor gebruik op wandel- en fietsnavigatie. Het start- cq. inschrijfbewijs ontvang je direct na aanmelding.

Is er begeleiding gedurende de dag?     

Tijdens de gehele dag is er toezicht en begeleiding op het recreatiebedrijf Gouden Plakje. Gedurende het fietsen en wandelen is die er niet. 

Wat is de watertemperatuur?  

De watertemperatuur is doorgaans heel aangenaam in september.

Is er een wachtlijst?      

Ja, VOL=VOL; maar stuur ons een mail als de inschrijving niet lukt omdat het maximum aantal deelnemers is behaald. Dan plaatsen we je op de wachtlijst.

Wanneer betaal ik voor mijn startbewijs?         

Direct bij de inschrijving. Wel zo gemakkelijk. De inschrijving en incasso wordt verzorgd door Eventbrite, een boekingsplatform

Kan ik me altijd weer afmelden?            

Ja, dat is mogelijk tot dertig dagen voor het evenement. Jouw inschrijfgeld wordt dan na het evenement teruggestort onder aftrek van administratiekosten van het boekingsplatform. Meld je je af binnen die termijn dan volgt helaas geen restitutie van het inschrijfgeld.

Kan ik mijn startbewijs overdragen?      

Ben je onverwacht toch verhinderd, dan kan iemand anders voor jou in de plaats komen.

Wat zijn de kosten en waar betaal ik die voor? 

€ 22,50 (excl. catering) of € 42,50 per deelnemer.  Met het inschrijfgeld dekken we maar een deel van de kosten, zoals organisatie, catering, gebruik faciliteiten, inzet personeel en vrijwilligers, promotie en administratie. Voor het tekort doen we een beroep op de vrijgevigheid van ondermeer fondsen. We streven op termijn uiteraard naar een break even exploitatie. 

Is het niet triatlon met een ‘h’, zoals in Triathlon, vroeg ik me af?         

Sinds de hervorming van 1993 word in de officiële Nederlandse spelling volgens het Groene Boekje het woord triatlon voortaan geschreven zonder de h. Maar niet iedereen is het daarmee eens. De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) houdt vast aan de spelling met een h.

Is de SLOWTriatlon geschikt als training voor de Triatlon?

De doelstelling van de SLOWTriatlon is nadrukkelijk niet dat er wordt hardgelopen of hardgefietst of snel wordt gezwommen. Maar dat juist alles in een ontspannen tempo plaatsvindt, waarbij steeds voldoende gelegenheid is om met elkaar te praten. Je moet zelf maar even beoordelen of dat volstaat als onderdeel van je trainingsopbouw. Je ontwikkelt wel gevoel bij de afstanden en bij het bedrijven van drie sporten op een dag. Wil je het toch wat sneller doen dan anderen, zorg dan dat je als eerste start, dan jaag je niemand op.

Kunnen wij overnachten?

Voor jouw gemak hebben we geregeld dat je een of meer nachtjes kunt kamperen, voorafgaand aan of aansluitend op het evenement. De locatie is bijzonder dus dat maakt de SLOWTriatlon tot een extra mooie belevenis. Wil je er gebruik van maken dan vragen we je dat rechtstreeks te boeken bij https://campingplakje.nl/

 

Blijft je vraag onbeantwoord, dan kan je ons een bericht sturen via het formulier op deze pagina.