Organisatie

Het initiatief voor de SLOWTriatlon® is van een enthousiaste sporter die graag SLOW sport. Woerdenaar Fons van Rooij (64) zwemt (ook lange afstanden), fietst (recent nog van Mexico naar Canada), wandelt dagelijks 5 tot 20 km, liefst met vrouw en hond, en traint wekelijks in het zwembad met triatleten, maar voelt geen enkele aandrang om in hun tempo mee te gaan. Net als heel veel andere sportieve mensen uit zijn omgeving. Toch spreekt de combinatie van de drie sporten hem enorm aan en daaruit heeft hij de SLOW versie ontwikkeld.

Afhankelijk van de belangstelling wil hij deze vorm van sporten jaarlijks -of vaker- gaan organiseren op meer locaties in Nederland. Naast de deel-triatlons streeft hij naar een 1/1 SLOWTriatlon® in 2021.

SLOWTriatlon® is merkrechterlijk beschermd met als doel, met partners, de komende jaren een sportief en sociaal evenement te ontwikkelen op tal van plaatsen in Nederland, waarvan de deelnemers er op aan kunnen dat het aan minimum vereisten voldoet.

Zonder steun van maatschappelijk partners (zie hieronder) zou de ontwikkeling en opzet van dit evenement niet mogelijk zijn.

Triatlon triathlon zwemmen wandelen fietsen woerden fonsvanrooij

Maatschappelijk partners van SLOWTriatlon®